sâmbătă, 19 noiembrie 2011

iar ploua!!

fratilor, sunt monotematica, dar ploaia asta nu se mai termina!!
in rest, cam frig si fara chef de mari actiuni. am ascultat niste cantece, am vazut 2 filme, aman de vreo saptamana un capitol pentru o carte, maine sunt alegerile iar tevatura iar politica iar minciuni pe toate canalele..ploaia asta..ma duc sa fac niste clatite..

miercuri, 16 noiembrie 2011

iar ploua in barcelona..

bine inteles, daca ne punem sa comparam cu ninsoarea si frigul de acasa, nu ar trebui sa ma plang.. ei, in general nu ar prea trebui sa ma plang eu..

ma gandesc ca in loc de clasica " azi ce fapte bune am facut", o buna intrebare la sfarsitul zilei e: azi de cate ori am ris? copiii rid intre 200-300 de ori si adultii cam de 10 ori, spuneau pe la radio.

in alta ordine de idei, vine craciunul, ca in toti anii, cu bucuria de a imparti si tristetea de a fi departe.

viata de zi cu zi trece fara mari furtuni, MMD slava Domnului e bine, ieri am vorbit cu D si cu M, e clar ca totul e greu dar conteaza optimismul, sa gasesti micile bucurii si sa fii constant in a le cultiva, nu exista solutii universale, poate e si ploaia asta de vina, vin alegerile, rezultatul se stie deja, opozitia se va plange de proasta mostenire, va iesi la lumina situatia reala a spaniei, unul din 5 oameni nu are de munca si in1 din 10 familii totii membrii sunt in somaj, la fiecare 8 minute e evacuata 1 casa la care nu se mai poate plati ipoteca, lipsa de speranta, de incredere.. si peste toata astea ieri a pus capac un interviu cu un tanar spaniol de 27 de ani, bogat si cu 17 operatii estetice deja, care spunea senin ca nu ii place sa vina in oras (BCN), -el locuind intr-o vila langa clubul de golf de langa plaja de xxxx) pentru ca..., si acum vine bomba: " oamenii sunt urati, eu nu stiu cum pot iesi pe strada asa, inteleg ca nu toti au bani sa isi repare imperfectiunile, dar ce sa spun, se imbraca oribil, vorbesc tare, au pielea neingrijita.. nu isi dau seama de grotescul situatiei, trebuie sa recunosc ca pentru mine e efectiv violent sa ii vad, mi se face rau, asa ca imi limitez viata la echitatie, golf, plimbari pe malul marii.. saptamana viitoare o sa imi aranjez mentonul ca uite mi-a iesit gusa asta dezagreabila.." spunea ridicand asa nasul si barbia, apasand cu aratatorul o invizibila gusa..

in rest ce sa va spun, cersetorul cu turban cumpara tigari marlboro, la carrefour mai nou deschid si in zilele de sarbatoare, chinezii nu mai au program 7/7 si inchid duminica, ni s-a stricat canapeua, dulceata de nuci verzi cumparata in aeroportul baneasa pentru MMD nu e deloc dar deloc buna, N a invatat cuvantul " de-a curmezisul" , abonamentul lunar la autobuz costa 39 de euro..

o veste buna: cizmarul ecuatorian la care imi repar flecurile de la pantofi  de catva timp este foarte ocupat, lumea deja nu mai arunca ci repara incaltamintea, asa de tare m-am bucurat pentru el..

joi, 10 noiembrie 2011

Să revenim la scrisul atoate păstrător, drăguță...

uite că trec pe teritoriul tău din nou, nu de alta, dar e evident că suntem în noiembrie, 10, au căzut toate frunzele posibile și imposibile, cerul e plin de nori, probabil o să ningă curând. La școală predau conjunctivul și îi cer unui copil să-mi dea un exemplu cu să, conjuncție: îmi răspunde precipitat - însă! Găsesc un vers frumos la o poetă, unul mai frumos ca mottoul propriului blog (m-am născut într-o zi de 4, iar 4 e un scaun!) - Sunt o fetiță cu mii de riduri...n-am multe riduri, incă... E liniște zilele astea, citesc cu mare plăcere Demonii vântului, Daniela Zeca, despre bijuterii, deșertul de aur al statelor bogate și energia diamantelor...